Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a deschis prima maternitate privată din Satu Mare
Ioana Gavrău  - Vineri, 28 Ianuarie 2011

Prima maternitate privată din Satu Mare, Gynoprax, a fost inaugurată vineri, la sediul de pe strada Iuliu Hossu nr. 57, de cel care a realizat investiţia, dr. Mircea Muncean, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, în prezenţa unui mare număr de colegi şi prieteni, precum şi reprezentanţii mass-media locale.


 

Aşa cum a subliniat Csehi Arpad în discursul său de inaugurare, inaugurarea primei clinici private de obstetrică-ginecologie va avea efecte pozitive pentru întregul judeţ, concurenţa dintre sistemul medical de stat şi cel privat regăsindu-se în îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, ceea ce va stopa migraţia pacientelor care nasc în Ungaria, un fenomen care a luat amploare în ultimii ani.


 

Clinica Gynoprax oferă posibilitatea naşterii într-un climat decent, sigur şi liniştit, sub supravegherea şi îndrumarea unui personal calificat, format din tineri profesionişti, foarte bine pregătiţi. Clinica deţine saloane pentru paciente, complet dotate şi utilate pentru asigurarea unui confort hotelier deosebit, fiecare cu baie proprie, cu posibilităţi de cazare în sistem „rooming in” - mama şi copilul în aceeaşi încăpere, pentru asigurarea unui microclimat intim şi familial.


 

Valoarea investiţiei a fost de peste 1 milion de euro, din care 180.000 euro provin dintr-un proiect cu finanţare nerambursabilă europeană prin Programul de Dezvoltare Regională „Regio”, iar restul din credite bancare.

 

Tânărul medic Mircea Muncean s-a înconjurat cu colegi din generaţia sa, majoritatea veniţi de la Cluj, dornici să lucreze într-un sistem eficient în care responsabilitatea faţă de pacienţi este principiul de bază al activităţii medicale.

 

În Clinica Gynoprax se asigură gratuit recoltarea de celule Stem, în colaborare cu Cord Blood Center. De asemenea, aici se găseşte singurul aparat din judeţ pentru măsurarea densităţii osoase. Nașterile vor putea fi programate doar din 7 februarie, până atunci efectuându-se doar consultații.
 

 

Structura clinicii Gynoprax:

 

► 2 cabinete de consultaţie obstetrică ginecologie, dotate cu aparatură de investigaţie de ultimă generaţie

► 1 bloc de naştere cu 2 posturi de naştere concomitente, complet dotat cu echipamentul necesar asigurării monitorizării mamei, fătului şi naşterii în condiţii de maximă siguranţă

 ► 1 bloc operator complet dotat pentru asigurarea efectuării tuturor tipurilor de intervenţii chirurgicale clasice, operaţiilor cezariene

► 1 salon de terapie intensivă pentru pacientele operate sau cu situaţii speciale, complet dotat pentru asigurarea supravegherii şi tratamentului intensiv de urgenţă.

► 5 saloane cu 2 paturi, complet dotate şi utilate pentru asigurarea unui confort hotelier deosebit, fiecare cu baie proprie, televizor LCD şi posibilităţi de cazare în sistem „rooming in”.

► 1 salon pentru nou-născuţi unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi bebeluşii nou născuţi, dotat cu aparatură de terapie intensivă neonatală pentru cazurile care necesita îngrijiri speciale

► 1 laborator complex de analize medicale pentru analize complete cu circuit deschis.

► 1 laborator de investigare a osteoporozei, dotat cu singurul aparat din judeţ de tip DEXA WHOLE BODY.

 

Programul de consultaţii în ambulatoriu este de luni până vineri, între orele 8-20, iar pentru urgenţe există serviciu de permanenţă asigurat de personalul de gardă, NON STOP.

 

• LUNI: 9-14, 15-20 - Dr. CLARA RĂDULESCU

• MARŢI: 9-14, 15-20 – Dr. RAMONA MORAR

• MIERCURI: 9-14, 15-20 – Dr. CIPRIAN POP

• JOI: 9-14, 15-20 – Dr. RĂZVAN ILIE

• VINERI: 9-14, 15-20 – Dr. DANA VAIDA

• MARŢI, JOI: 15-19 – Dr. MIRCEA MUNCEAN

 

Osteodensitometrie:

 

LUNI-VINERI: 9-17

 

Laborator:


LUNI-VINERI: recoltare probe: 7,00-11,30, eliberare rezultate: 15,00-18,00

 

Tarifele practicate în ambulatoriu obstetrică – ginecologie sunt: consultaţie ginecologică sau un control - 50 de lei, ecografiile variază - între 100-250 lei, electrocauterizare col sau mici intervenţii vaginale - 300 lei.


 

Tarifele pentru acte medicale cu internare: naştere pe cale naturală cu trei zile spitalizare – 3.800 lei, naştere prin operaţie cezariană cu patru zile spitalizare – 4.800 lei. Internarea de zi, internare la obstetrică patologică care include tratamentul şi analizele este de 200 lei/zi, iar tariful de cazare însoţitor în regim hotelier este de 120 lei/zi.

 

Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0361-401010.

18507 vizite
Distribuie pe