Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Florin Răchitan  - Joi, 9 Ianuarie 2020

Cel mai recent scăndăluț în familia regală britanică s-a declanșat în jurul anunțului Prințului Harry că ar vrea să renunțe la îndatoririle specifice unui membru de vază al acestei familii, să se mute cu familia în Canada și să devină independenți din punct de vedere financiar.

Mai pe românește, nu mai vrea să facă parte din familia regală și renunță chiar și la șansele teoretice de a ajunge vreodată pe tronul Regatului Unit (fratele său mai mare are prioritate, dar s-au mai întâmplat ”predări de ștafetă” de-a lungul istoriei n.r.).

De ce se gândește la Canada ca la o posibilă patrie adoptivă este lesne de înțeles: țara nord-americană este în continuare dominion britanic și este locul unde s-a născut și a crescut soția sa, actrița Meghan Markle.

De la căsătoria lor, cuplul (încă) regal a petrecut destul de mult timp în Canada, cel mai recent chiar de Crăciun, invitați de niște prieteni pe Insula Vancouver și se pare că ar vrea să tot rămână acolo.

Profitând de situație, cel mai mare lanț de restaurante fast-food canadian, Tim Hortons (care e un fel de McDonalds al lor n.r.) le-a transmis pe Twitter un mesaj prin care le oferă cafea gratis pe toată viața. Mesajul a vrut să fie, evident, o lovitură de marketing, doar că, judecând după zecile de mii de reacții ale celor care au răspuns (Prințul Harry nu a răspuns n.r.), managementul companiei a ieșit cam șifonat din acest episod.

Fiind odinioară cea mai iubită firmă canadiană, Tim Hortons a ajuns să fie detestată după numeroasele scandaluri din ultima vreme, legate de zgârcenia managerilor care refuză orice discuții despre o eventuală creștere, oricât de mică, a salariilor angajaților, dar și de lipsa de empatie și umanism față de unele categorii de clienți.

Cel mai recent, conducerea companiei a încuiat, pur și simplu, ușile în fața angajaților de la 6 restaurante din Winnipeg, capitala provinciei Manitoba, care protestau pentru o creștere cu ....10 cenți a salariului pe oră. Ei au fost, practic, concediați, iar în locul lor a fost angajată forță de muncă mai ieftină.

Un alt scandal recent a pornit de la decizia managementului companiei de a scoate, pur și simplu, toate scaunele și mesele dintr-un restaurant din buricul târgului metropolei Toronto, pentru ca oamenii străzii să nu se poate așeza pe ele atunci când se retrăgeau în restaurant pentru a se încălzi în iarna canadiană nu foarte domoală.

”Este rușinos să oferiți cafea gratis unor oameni foarte bogați, în timp ce angajații voștri își iau mâncare de la banca de alimente (o organizație de caritate unde cei care au nevoie pot să mănânce din donațiile concetățenilor generoși n.r.)” sau ”Prințul Harry vă poate cumpăra toată firma, dar angajații voștri nu reușesc să-și plătească nici chiria”! Asemenea mesaje le-au fost transmise, cu miile, managerilor de la Tim Hortons care au avut ideea nefericită a acestui stunt publicitar. Urmează, desigur, boicotul ;))

Tags: print  harry  canada  tim hortons  
79620 vizite
Distribuie pe


Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Autoritățile canadiene recomandă sexul prin gaură-n perete pentru a evita infectarea cu coronavirus
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Posibil guvern minoritar și în Canada
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
Un râu din Canada a primit statut juridic de ”persoană”
O canadiancă își plimba soțul în lesă, ca să fenteze regulile de lockdown. Au fost amendați amândoi ;))
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
TIR-iștii canadieni au traversat țara cât un continent în Convoiul Libertății, pentru a protesta împotriva restricțiilor Covid
De Ziua Internațională a Femeilor: Chrystia Freeland, ucraineanca vicepremier al Canadei, care a impus sancțiunile împotriva Rusiei
Datoria istorică morală a Canadei față de Ucraina își are originea într-un singur spic de grâu
Canada și Danemarca pun capăt cu stil disputei teritoriale asupra unei insulițe din Oceanul Arctic
Vizita de penitență a Papei Francisc în Canada
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Cum era să rămână fără funcție un proaspăt premier al unei provincii canadiene, din cauza unor sfaturi ”pacificatoare” pentru Ucraina