Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pericol de inundaţii, dezinteres din partea primarilor
Biroul de presă al Prefecturii  - Marti, 23 Februarie 2010

Codul galben de inundaţii pe care l-a avut Sătmarul zilele trecute a pus în alertă autorităţile locale. Prefectul Radu Giurcă a convocat marţi o şedinţă pentru a evalua situaţia lucrărilor efectuate la consolidarea digurilor râurilor din judeţ.

 

Acesta a cerut mai mult interes din partea comunităţilor locale pentru întreţinerea canalelor, a şanţurilor şi pentru menţinerea curăţeniei văilor, a cursurilor de apă, precum şi în gospodăriile proprii.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai Electrica, Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Serviciului de Gospodărire a Apelor şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Vasile Andrieş, directorul SGA Satu Mare, a spus că punctele nevralgice ale Crasnei sunt digurile şi distanţa foarte mică dintre acestea. Banii sunt insuficienţi pentru toate lucrările necesare la întreţinerea acestora şi pentru consolidarea malurilor, având în vedere că pe malurile apelor din judeţ apar mereu eroziuni şi aceste lucrări au un caracter permanent, ele trebuind refăcute şi regândite mereu.

 

S-a constatat că, deşi există obligaţii clare stipulate prin legislaţia în vigoare, conform cărora cetăţenii au un rol activ în întreţinerea şi curăţarea şanţurilor, primarii şi comunităţile locale nu-şi îndeplinesc aceste obligaţii. Sunt multe gospodării fără rigole, astfel că apa nu se poate scurge în canale, iar serviciile de voluntari existente în fiecare comună nu activează întotdeauna cu promptitudine.

 

Prefectul le-a cerut conducerilor ANIF şi SGA să întocmească o metodologie în baza căreia să se stabilească procedura şi un program de lucru pentru a putea organiza câteva întâlniri zonale cu primarii. Scopul acestor întâlniri ar fi de informare în privinţa obligaţiilor ce le revin, urmând ca doar după aceea să se facă şi controale prevăzute de lege.

Tags: sedinta  inundatii  primari  
2254 vizite
Distribuie pe