Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adăpost pentru câini din fonduri europene, la Carei
Florin Răchitan  - Joi, 2 Februarie 2023

După semnalele de alarmă trase în ultime vreme și implicarea conducerii Prefecturii, încep să se miște lucrurile în județul Satu Mare în privința rezolvării problemei câinilor de pe străzi.

Primarii localităților care fac parte din diferite Grupuri de Acțiune Locală aferentă fiecărei microregiuni a județului au început deja întâlnirile pentru a găsi împreună soluții, cele mai la îndemână fiind, pe lângă campaniile de sterilizare și microcipare obligatorii a câinilor, înființarea unor adăposturi regionale cu finanțare comună sau, eventual, în urma obținerii unor fonduri europene.

Municipiul Carei pare să fie deja cu un pas înainte, primarul Eugen Kovacs anunțând că a început deja construcția unui adăpost pentru câinii abandonați, printr-un proiect din fonduri europene. Din păcate, finalizarea investiției înregistrează întârzieri, însă preconizează că adăpostul va putea deveni funcțional în acest an.

Pentru administrarea viitorului adăpost se au în vedere două scenarii posibile, care urmează să fie dezbătute în viitorul apropiat: fie Primăria Carei înființează un serviciu specializat în cadrul Direcției Servicii Publice Locale (DSPL), fie încheie un parteneriat cu un ONG specializat în protecția animalelor.

Până va fi finalizat adăpostul, conducerea orașului vrea să țină câinii adunați de pe străzi într-un adăpost provizoriu, iar pentru aceasta administrația locală are nevoie de un partener serios din partea societății civile.

Primăria Carei și-ar asuma rolul de a sprijini financiar această activitate, iar membrii respectivului ONG specializat ar trebui să decidă care ar fi metodele de a captura în condiții civilizate câinii fără stăpân din oraș, cum să organizeze activitatea în adăpostul provizoriu și în viitorul adăpost pentru câini, respectiv să organizeze campanii de adopții și de sterilizare, arată primarul Kovacs.

752 vizite
Distribuie pe