Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O sătmăreancă în MISA lui Bivolaru
Sergiu Lenghel  - Marti, 27 Aprilie 2010

O adeptă MISA din Satu Mare va merge să-l întâlnescă pe "Guru" Bivolaru pentru a-şi găsi calea spre integrarea în Absolut. Prima spirală în aer liber din 2010 are loc în acest week-end în staţiunea Băile Herculane, unde sunt aşteptaţi peste 4.000 de yoghini.

 

După ce în urmă cu câteva săptămâni Gregorian Bivolaru a scăpat de acuzaţiile de act sexual cu minori, este foarte posibil ca acesta să revină din Suedia şi să ia parte, împreună cu ceilalţi yoghini, în Spirala Absolutului, ce se va forma pe Platoul Coronini din Herculane pe data de 1 mai.

 

Sătmăreanca Gyulai Tünde, în vârstă de 34 de ani, practică yoga de peste doi ani, ajungând din această cauză să şi divorţeze de soţul ei, care nu i-a înţeles alegerea.

Această ruptură nu a afectat-o însă, atitudinea ei despre viaţă fiind schimbată radical, odată ce a ajuns să se „autocunoască”. Fostă profesoară de educaţie fizică, tânăra îşi câştigă acum existenţa din cursurile pe care le face pentru fetele doritoare să înveţe să danseze pe ritmuri orientale, dar face şi gimnastică de întreţinere.

 

Yoghina recunoaşte că îşi doreşte să îl întâlnească pe "Guru", pe care îl consideră un maestru spiritual. "L-am visat de multe ori. Ne îmbrăţişam, ne simţeam foarte apropiaţi sufleteşte în vis. Este maestrul meu spiritual" - susţine sătmăreanca. Influenţată de învăţăturile lui, pe care le-a ascultat de pe casete video, ea nu crede în scandalul cu iz sexual ce a afectat imaginea MISA.

 

În ultimii doi ani a participat la toate întâlnirile cu discipolii lui Bivolaru de la Herculane şi Costineşti pentru a se integra în Spirala Absolutului şi nu va rata nici întâlnirea din acest an.

Tabăra de primăvară MISA se va deschide sâmbătă şi va ţine cinci zile. Acolo va fi şi actualul ei prieten, un sătmărean cu o experienţă de 7 ani în yoga, pe care l-a cunoscut la cursurile organizate într-o casă situată pe strada Avram Iancu. Cu 50 lei pe lună se poate participa la ashram-urile MISA, la meditaţii de câteva ore, totul pentru purificarea spirituală.

 

Tünde îşi aminteşte că întotdeana a fost diferită faţă de alţii: "Am crescut liber, eram ca o familie mare. Încă de mică m-a împins curiozitatea şi ne ascundeam cu băieţii, ne mângâiam şi ne sărutam..." - mărturiseşte yoghina. În urmă cu doi ani, un afiş ce anunţa cursuri de yoga a făcut-o pe sătmăreancă să-şi urmeze calea, chiar dacă asta a cerut unele sacrificii din partea ei.

 

"Înainte nu am ştiut pentru ce trăiesc, parcă îmi lipsea ceva. Prin yoga, ajungem să-L cunoaştem mai bine pe Dumnezeu. Asta mă împlineşte. Cred în reîncarnare, într-o viaţă anterioară, dar nu ştiu ce am fost... Însă sufletul nu moare niciodată"- spune sătmăreanca.

 

Tünde este vegetariană şi face în fiecare dimineaţă meditaţie, fiind de părere că în acest mod energiile "circulă" mai bine, iar organismul este purificat. "Am găsit unele răspunsuri, ştiu care este rostul vieţii. Fiecare om are scânteia divină, important e să-şi asculte inima, să se cunoască pe sine" - declară yoghina.

12276 vizite
Distribuie pe