Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Marea brambureală cu microbusele navetiştilor la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 1 Septembrie 2015

Aşa cum era de aşteptat, noul regulament de acces în municipiul Satu Mare al microbuselor care transportă navetişti din judeţ a provocat haos în transportul public local, fiind un experiment sortit eşecului de la bun început.

Noul regulament a fost aprobat la sfârşitul lunii iulie de către Consiliului Local Satu Mare şi a intrat în vigoare din 1 septembrie, dar, practic, nimeni din autorităţile locale nu îl ia în serios şi este foarte posibil ca până la începerea noului an şcolar să se mai „modifice modificarea”, deoarece, în forma actuală, este o jignire la adresa sătmărenilor din judeţ şi din oraş.

Modificarea pe care au insistat cel mai tare unii consilieri UDMR-işti, care au conceput noul regulament, (nu scriem acuma nume, că sunt implicate în campania electorală internă din UDMR pentru stabilirea candidatului la funcţia de primar al municipiului Satu Mare şi chiar dacă ţinem cu el, acuma a făcut-o de oaie şi i-a dat contracandidatului un avantaj care îl face să rânjească satisfăcut n.r.) a fost desfiinţarea staţiei permanente de sub Podul Decebal, pentru care au avut o obsesie încă din mandatul trecut.

Zis şi făcut! Staţia a fost desfiinţată oficial, iar microbusele companiilor care efectuează transporturi de persoane intrajudeţene nu mai au voie să oprească şi să staţioneze acolo, numa’ că nimeni nu i-a informat pe călători în privinţa asta.

Pisica moartă a fost aruncată în curtea societăţii Transurban, care nu a afişat nici un anunţ cu privire la desfiinţarea staţiei de acolo, la fel cum nu a făcut absolut nimic pentru informarea călătorilor obişnuiţi să coboare sau să urce la celelalte staţii din municipiul Satu Mare.

„Lumea nu ştie ce se întâmplă, iar noi suntem un fel de birou de informaţii” – spune doamna Angela, vânzătoare la chioşcul de la „fosta” staţie de la sub Podul Decebal, care numa’ de-aia nu s-a închis că patronul, probabil, ştie el ce ştie. Adică, după toate probabilităţile, staţia de sub Podul Decebal va redeveni în cel mai scurt timp autogară, doar că acum a fost musai să intre în vigoare noul regulament votat de fraerii din Consiliul Local Satu Mare.

Iar aceiaşi fraeri vor vota „modificarea” regulamentului la următoarea şedinţă a Consiliului Local, după cum ne lasă să înţelegem preşedintele Organizaţiei Municipale a UDMR şi potenţial candidat la Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor, care la ultima şedinţă i-a rugat pe consilierii locali ca „dacă nu putem să rezolvăm, măcar să nu încurcăm lucrurile”!

 

Până atunci, vor funcţiona oficial, că aşa scrie în regulamentu poolii, patru autogări situate la extremităţile municipiului Satu Mare, iar Beny Kira ne-a trimis deja ieri un comunicat de presă în care specifică faptul că este pregătit cu tot ce trebuie să primească fluxul de călători în autogara privată proprie. 






Foto: Monika Feher - Szatmari Tudakozo
2802 vizite
Distribuie pe