Locale Altele
Joi, 25 August 2016
Joi, 25 Aug 2016
Violata si filmata de trei politisti - VIDEO
Gardianul  - Miercuri, 24 Septembrie 2008
Trei agenti ai Politiei de Frontiera sunt acuzati de viol cu perversiuni. Victima, o tânara studenta la Drept si la Psihologie, angajata a departamentului Publicitate la o publicatie din Giurgiu, este chiar amica unuia dintre agresori.
 
Fapta s-a consumat in garsoniera acestuia din urma, iar la ceea ce a urmat au participat si alti doi colegi din cadrul IJPF Calarasi. Agresorii au atras-o pe tânara prin pretextul organizarii unei petreceri de ziua de nastere a unuia dintre ei.
♦ Urmarea a fost una de cosmar pentru tânara. Aproape cinci ore de perversiuni sexuale si viol in grup. Totul a fost filmat pe telefoanele mobile de catre cei trei politisti de frontiera. Intr-un moment de neatentie, victima a reusit sa trimita un SMS, prin care a cerut ajutor fratelui ei. In scurt timp, jandarmii au batut la usa violatorilor. Agresorii le-au deschis abia dupa o jumatate de ora. Victima a fost dusa in bucatarie, unde, sub amenintarea unui cutit, a fost somata sa taca.
♦ Larisa Ciobanu, victima violului, a dat un amplu interviu ziarului “Gardianul”.  Ea povesteste scena groazei: “Marius Lutan mi-a dat o palma. Lovitura a fost atât de puternica, incât m-a aruncat pur si simplu la podea. S-a oprit, m-a luat de mâna si m-a târât pâna in sufragerie. (…) M-au obligat sa intretin diverse relatii sexuale cu toti trei. Singurul care m-a batut a fost Marius, ceilalti doi doar m-au amenintat ca, daca nu fac cum vor ei, o sa devin o fata de produs”.

Protagonistii acestui megascandal sexual sunt trei agenti de politie de la Frontiera. Este vorba despre Marius Bogdan Lutan, in vârsta de 25 de ani, angajat al IJPF Giurgiu, Laurentiu Jianu, in vârsta de 21 de ani, si Florin Nelu Stancu, de 23 de ani, ultimii doi fiind angajati ai IJPF Calarasi. Victima celor trei este Ionela Larisa Ciobanu, in vârsta de 22 de ani, studenta la facultatile de Drept si Psihologie in cadrul Universitatii “Spiru Haret” din Giurgiu si angajata a Departamentului de Publicitate in cadrul publicatiei “Saptamâna Giurgiuveana”. Potrivit anchetatorilor, in noaptea de 20 spre 21 septembrie, in jurul orelor 3.00, Marius Lutan impreuna cu cei doi agenti din cadrul IJPF Calarasi au intretinut, prin violenta, relatii sexuale cu tânara Larisa, impotriva vointei acesteia. Fapta a fost savârsita pe fondul consumului excesiv de alcool, cu ocazia sarbatoririi zilei de nastere a lui Marius Lutan. “In urma examinarii medico-legale, s-a constatat ca victima prezinta leziuni traumatice, corporale si anale, care au putut fi produse prin lovire cu corpuri dure si prin contact sexual, posibil in conditiile unui viol cu perversiuni sexuale si ca necesita pentru vindecare 5-7 zile de ingrijiri medicale”, au precizat anchetatorii. Ofiterii judiciaristi ai Politiei Municipiului Giurgiu au intocmit in aceasta cauza un dosar penal, referatul fiind inaintat primului procuror al Parchetului de pe lânga Judecatoria Giurgiu, care a confirmat inceperea urmaririi penale. Cei trei politisti de frontiera au fost retinuti, initial, pentru 24 de ore, dupa care, prezentati instantei de judecata, acestia au fost arestati pe o perioada de 29 de zile pentru viol. 
 
Declaratia victimei
Reporterii “Gardianul” au reusit sa stea de vorba cu victima celor trei politisti de frontiera violatori. Ieri, Larisa Ioana Ciobanu a povestit, in cadrul unui amplu interviu, cu lux de amanunte ceea ce s-a intâmplat in garsoniera celui pe care l-a considerat amic. Redam, in continuare, declaratia integrala a victimei. “L-am cunoscut pe Marius Lutan in urma cu aproximativ un an. Ne-am cunoscut in comuna Gaujani, unde locuiesc eu, el aflându-se cu serviciul la Sectorul Politiei de Frontiera Vedea. Pe vremea aceea, eram iubita unui coleg de-al lui. Am devenit amici. Mi-a cunoscut familia, deoarece si fratele meu dorea sa devina politist de frontiera”.

Pretextul petrecerii
“Vineri, 19 septembrie, fiind ziua lui Marius, i-am trimis un SMS, in care i-am urat «La multi ani». Dupa 30 de minute, m-a sunat si mi-a multumit. Mi-a spus ca este la Bucuresti, unde este detasat timp de doua luni, si ca urma sa ne auzim la un telefon mai târziu. M-a sunat iar si m-a intrebat daca sâmbata sunt de acord sa vin in Giurgiu, la un mic chef. Mi-a spus ca la acest chef sunt invitati mai multi baieti si fete. Eu am fost de acord. Sâmbata, am plecat pe la ora 12.00 de acasa, iar in jurul orei 13.00 am ajuns in Giurgiu. Eu aveam cheile de la garsoniera lui Marius (situata intr-un bloc din Bulevadrul Bucuresti – n.red), deoarece, in calitate de amici, el ma rugase sa mai trec pe acolo sa vad sa nu fie vreo inundatie, asta deoarece sub el locuieste un taximetrist care este cam violent. Am apucat sa fac putina curatenie, fiindca stiam ca urmeaza sa vina invitatii. Apoi am coborât la magazin de unde mi-am cumparat un sampon si un sapun. Am urcat inapoi si am citit o carte. Pe la ora 17.00-18.00, a venit si Marius. Am stat putin de vorba, timp in care a fost sunat de mai multe ori pe telefonul mobil. Pe la ora 22.00, au aparut inca doi colegi de-ai sai, respectiv Laurentiu Jianu si Florin Nelu Stancu. Acesta din urma a inceput sa-mi povesteasca diverse «aventuri» pe care le-a trait la Scoala de la Oradea, unde toti trei au fost colegi”.

La barul de striptease
“In jurul orei 22.30, a venit un alt coleg de-al lor, caruia nu vreau sa-i dau numele, intrucât nu are nici o vina in ceea ce mi s-a intâmplat. Am plecat cu toti pe la diferite localuri. Am mâncat pizza, iar ei au baut. La un moment dat, am ajuns la un bar de striptease (TUCHI – n.red), situat in cartierul Oinacu, in apropierea Punctului de Control Trecere Frontiera Giurgiu. Acolo nu am stat foarte mult – pret de vreo ora, unde ei au baut. Pe la ora 03.00, am ajuns inapoi la garsoniera. Erau de fata Stancu, Jianu si Lutan. Celalalt baiat a plecat”.

Avansurile, respinse
“Cei trei au continuat sa bea, iar Stancu a inceput sa-mi faca avansuri. M-a luat de dupa gât, mi-a pus mâna pe picior, insa eu l-am respins. S-a dus si si-a umplut un pahar cu vin, iar apoi l-a chemat pe Marius pe balcon. Ulterior, m-au chemat si pe mine acolo si m-au intrebat de ce fac figuri si de ce nu accept avansurile facute de  Stancu. Eu am raspuns ca nu vreau sa am de-a face cu ei si l-am rugat pe Marius sa-mi descuie usa de la intrarea in garsoniera, intrucât doream sa plec. I-am spus sa ma lase sa plec”.

Pumni si picioare
“In acel moment, Marius Lutan mi-a dat o palma. Lovitura a fost atât de puternica, incât m-a aruncat pur si simplu la podea. Dupa care a inceput sa ma loveasca cu picioarele. Mi-am pus mâinile la fata, sa nu ma mai loveasca. S-a oprit, m-a luat de mâna si m-a târât pâna in sufragerie. Mi-a spus ca nu o sa plec decât dupa ce voi face asa cum vor ei. Mi-au rupt nasturii de la blugi si m-au dezbracat”.

Violul in grup
“M-au obligat sa intretin diverse relatii sexuale cu toti trei. Singurul care m-a batut a fost Marius, ceilalti doi doar m-au amenintat ca, daca nu fac cum vor ei, o sa devin o fata de produs.
Intr-un moment de neatentie din partea lor, am reusit sa-mi iau telefonul mobil. I-am trimis fratelui meu un SMS. (Era ora 05.45, iar mesajul transmis de victima suna cam asa, scris la repezeala: «Ajutor! Sunt la Marius. Ma v4ioleaza!» - n.red). In timp ce intretineam relatii sexuale cu Marius, in jurul orei 07.30, au ajuns jandarmii. Au batut la usa vreo jumatate de ora, timp in care violatorii s-au pus de acord cu ceea ce aveau sa declare. M-au asigurat de la bun inceput ca nu o sa afle nimeni ce s-a intâmplat cu adevarat, deoarece ei sunt politisti, iar eu sunt o curva. Si, pe cine vor crede anchetatorii? Intr-un final, jandarmii, insotiti de fratele meu, au fost lasati sa intre in casa. Pe mine m-au trimis in bucatarie, impreuna cu unul dintre ei. Acesta mi-a pus cutitul in spate si mi-a ordonat sa fac liniste, ca altfel ma omoara. In momentul in care, in bucatarie, a intrat fratele meu, urmat de jandarmi, a lasat cutitul jos”.

Seful Politiei de Frontiera: Este un gest de neiertat
Seful Inspectoratului Politiei de Frontiera Romana, chestorul Nelu Pop, ne-a declarat: “Este un gest de neiertat, indiferent de calitatea profesionala pe care o are un om care comite astfel de fapte. Sunt convins ca autoritatile care efectueaza cercetarile vor stabili, cat de repede posibil, care au fost imprejurarile in care s-a produs incidentul. Pana la finalizarea anchetei penale, politistii in cauza sunt suspendati, urmand ca in situatia condamnarii lor, acestia sa fie destituiti din functia publica detinuta”.
Tags: viol  giurgiu  politisti frontiera  


37977 vizite
Distribuie pe

Numere de urgenţă E.ON Gaz
Miercuri, 25 Noiembrie 2015
Dacă simţiţi miros de gaz în locuință sau se declanșează alarma detectorului de gaz, apelaţi de urgenţă dispeceratul E.ON Distribuţie România la numerele de telefon.   continuare

Orarul curselor Tarom pe ruta Satu Mare - Bucureşti
Miercuri, 2 Octombrie 2013
Consiliul Judeţean a dat publicităţii noul orar al curselor Tarom între Satu Mare şi Bucureşti, cu decolări şi aterizări pe Aeroportul Satu Mare.   continuare

Programări la RAR pe numărul de telefon 021-9672
Joi, 23 Mai 2013
Începând cu 23 mai 2013, programările la Registrul Auto Român se vor face la numărul unic la nivel național - 021.9672. Directorul Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, a decis implementarea proiectului “call-center național”, proiect care face parte din strategia de dezvoltare a Registrului. Astfel, se reconfigurează modul în care clienții Regiei își fac programările la activitățile RAR-RA. Orice persoană care dorește să aibă acces la serviciile RAR va apela 021.9672.   continuare

Știri din regiunea de frontieră cu Ungaria
Marti, 30 Aprilie 2013
Nu doar citiți știrile, scrieți-le chiar dumneavoastră! Dacă vă preocupă soarta localității dumneavoastră, vă interesează viața publică, cea culturală și tot ce se întâmplă şi urmăriţi noutățile doar în presa cotidiană, puteți face mai mult! Portalul transfrontalier www.partium.eu oferă posibilitatea tuturor de a scrie știri proprii. Este atât de simplu! Portalul realizat în cooperare româno-ungară dorește să deservească jurnalismul de comunitate, ceea ce înseamnă că membrii activi ai comunității pot relata în mod voluntar despre evenimentele localității în care trăiesc.   continuare

România participă la războiul din Libia
Miercuri, 23 Martie 2011
Bugetul Ministerului Apărării a fost suplimentat miercuri de către Guvern astfel încât să fie asigurată suma necesară desfăşurării misiunii fregatei Ferdinand în Marea Mediterană, în conformitate cu decizia de marţi a CSAT. Resursa financiară acordată operaţiunilor din Libia este de 4,5 milioane de euro.   continuare